Sprid ljus i mörkret med en led-ramp

Jag älskar mitt jobb som tidningsutkörare. Det är lugnt och stressfritt på natten, man lever lite som i en egen värld. Men natten är också den tid många djur är ute och rör på sig och då kan avsaknaden av ljus kännas väldigt bekymmersam. Efter två nära-ögat-incidenter med rådjur kände jag att något måste göras. Jag tog ett snack med svärfar som jobbat mycket sena kvällar i sitt jobb som egenföretagare och han föreslog att jag skulle installera en led-ramp på bilen. Han har extra strålkastare på sin bil, men detta med led-ramp var något han funderat länge på.

Smalt och långt eller kort och brett

Jag insåg ganska så snart att det finns en hel del att välja på, man kan utforma ljusets spridning beroende på vilken optik man använder. För mig som kör mycket i lantlig miljö och nära naturen, passade ”Flood” bäst. Det ger ett brett extra ljus som lyser upp sidorna av vägen på ett bra sätt och ger mig möjlighet att se vilda djur innan de kommer upp på vägen. Det finns också i ”Spot” variant, som lyser längre framför bilen, men med en smalare ljuskägla, men det passar inte mina behov. Jag funderade länge på att kanske montera den på taket, något som skulle ge bilen ett ganska så häftigt intryck, men beslutade mig slutligen för att sätta min led-ramp fram i grillen. Detta är en av mina bästa investeringar på senare tid och jag rekommenderar alla som kör mycket i mörker att fundera på detta. Svärfar har lånat min bil vid tillfällen och han är så pass imponerad av ljuset, att nästa gång han får en trasig glödlampa i sina extraljus, kommer han med att installera en led-ramp på sin bil.
Kör försiktigt och lys upp din omgivning som jag brukar säga.