Lagerautomat

      32 kommentarer till Lagerautomat

Varför ska man använda sig av en lagerautomat undrar ni säkert. Jag ska försöka att förklara vad det innebär sedan kommer ni att förstå anledningen till varför ni ska investera i en lagerautomat på ert företag. När man planerar lageryta till lagret för ett företag är det väldigt lätt till en början, du vet precis hur mycket du har i lager och ungefär vad företaget säljer per månad. Hur snabb omsättningen av lagret är beror på efterfrågan och det är en rörlig faktor som kan vara svår att påverka. Likaså kommer lagrets storlek och yta att påverkas av hur stora eller små produkterna är som ni säljer.

Vinsten med lagerautomat

Om ni nu hör till ett av de företag som plötsligt expanderar och lagerytan inte verkar räcka till längre, då är en investering i en lagerautomat väldigt lägligt. Alla kan inte bara byta lagerlokal i takt med expansionen, och kanske har ni redan försökt utnyttja det utrymme ni har med lagerhyllor och pallplatser. En lagerautomat kan hjälpa till att spara ca 70% av lagerytan, något beroende på om det är små eller stora produkter och hur högt det är i tak etcetera. Det finns en del faktorer som påverkar så klart.

Lagerautomaten sparar utrymme

Med hjälp av lagerautomaten kommer ni att spara både utrymme och avstånd mellan produkterna. En lagerautomat utnyttjar ett lagerutrymme maximalt både på höjden, bredden och längden. En lagerautomat är egentligen bara ett jättestort skåp med hyllor. Storleken kan anpassas efter lagerlokalens utrymme och utformning. Produkterna kan förvaras i lådor på hyllorna som med några enkla knapptryckningar per automatik åker runt i automaten och kommer sedan ner dit du kan ta emot dom. Hyllorna kan anpassas efter hur stora eller små förvaringslådorna behöver vara och är därför väldigt flexibelt. Små produkter passar perfekt att lagra i små lådor och då kan man verkligen utnyttja varje centimeter av lagerutrymmet.